Foundationrecension: Clinique Skin Smoother pore minimizing makeup

Idag gör PRET-ty.se en gemensam recension av foundations.


 

image90  

Jag valde att recensera Clinique Skin Smoother pore minimizing makeup som är en oljefri foundation i mousseform som ska hålla lite fet och bland hy matt hela dagen. Den ska göra även göra stora porer mindre synliga.
Jag tycker den känns ganska pudrig i konsistensen och den lägger sig lätt att applicera samtidigt som jag inte tycker den kunde vart något mer täckande.
Den håller huden matt hela dagen, nästan för matt. Jag upplever att denna foundation torkar ut min hy på mina kinder som är väldigt torra men den är underbar i t-zonen. Men på en hy som är fetare än min tror jag den kan fungera perfekt i hela ansiktet. Det som är så bra är att den verkligen sitter där den ska hela dagen och hyn i t-zonen hålls matt och jämn utan synliga porer.
Tyvärr finns inte denhär foundationen i någon nyans som är tillräckligt ljus för mig vilket är synd eftersom den är bra.
Pris: 265:- vilket jag tycker är helt okej för en foundation.
Betyg: 3+ (+för att den minimerar synliga porer)
Hade den vart lite mer täckande, vart lite mindre matt så hade den vart en solklar 5a!

Vad får man för 100kr?

image89

Igår fick jag den stora äran att frächa upp och prissänka lite utgådda Lumene produkter. Prismärker jag, så är det ju ganska logiskt att jag är först på att norpa godbitarna ur realådan innan någon annan hinner... Jag köpte tre nagellack, ett i nyansen 4 feel the love, och två i nyansen 38 it´s blowing. Sedan hittade jag två fina nyanser (2 och 3) på förra sommarens cremeskuggor som jag hört mycket gott om. Jag är riktigt nöjd. Och vad fick jag betala? ynka 100 lappen. Jag är nöjd. Riktigt nöjd!

Kanebo

image88

Idag fick jag lite prover med mig hem från Åhlens. Jag ska prova Kanebos hudvård i ett par dagar. Den verkar ju hur bra som hellst.

Har ni saknat mig?

Hela mitt liv har stått stilla i ganska precis 4dagar nu. Jag har legat på sjukhus. Men nu är jag på benen igen,..

Men under dessa 4 dagar har det hänt en hel del. Jag har bland annat fått en ny sminkväska av mina föräldrar och i lördags var jag och shoppade  en del smink. Ska skriva om det lite senare. Nu ska jag vila en liten stund.
Kram kram

Vichy

Idag var jag på Apoteket och fick lite prover på Vichys hudvård. De produkter jag ska testa är:

 • Purete Thermale Intensive Cleansing Milk Dyr and Sensetive Skin
 • Purete Thermale Hydra-soothing Toner dry and Sensetive Skin
 • Purete Thermale Intensive Cleansing Milk Normal to Combination and Sensetive Skin
 • Purete Thermale Hydra-perfecting Toner Normal to Combination and Sensetive Skin
 • Aqualia Thermal Rich
 • Aqualia Thermal Ligth
 • Normaderm Anti-imperfection Hydrating Care
 • Normaderm Nuit
 • Produktguide

  image87

Jag är mest intresserad av Normaderm-serien. Funderar skarpt på att köpa en Foundationen som ingår i den serien men det har inte blivit något köp ännu. Har du provat någon av dessa produkter?


Titta vad jag lärt mig!

Jag köpte för ett tag sedan en Eye Defining Liquid Liner från Clinique men den har legat i min sminkväska och samlat damm eftersom jag inte lyckats göra några snygga eyelinerlinjer. igår plockade jag fram den för att öva igen. Och jag lyckades inte... Sedan så jag att Beauty By Me hade gjort en Eyelinerguide som jag läste. Sedan övade jag mera och nu kan jag. Jag kan dra en snygg eyelinerlinje! Tack Madelene!

image82


 

                                  

                    


Ny favoritparfymMin nya favoritdoft är Versace Woman. Den doftar verkligen gott och flaskan är väldigt fin.

French manicure kit från Gli Amati

image80

Jag var på en mässa idag, och tror ni jag kan åka därifrån utan att köpa något skönhetsrelaterat? NEJ! Jag köpte med mig ett French manicure kit från Gli Amati... Visst verkar det bra? Det ska tydligen vara miljövänliga nagellack :) Har testat det idag och jag kan säga så mycket som att jag gillar verkligen dem för den vita är väldigt täckande och den bege är väldigt skir, och dem torkar snabbt. Har någon mer provat Gli Amatis produkter?

Quick Eyes Cream Shadow test imorgon

image79

Imorgon tänkte jag testa Cliniques nya Quick Eyes Cream Shadow (Sparkling Nude). På bilden ser vi det övriga sminket jag tänkte använda i min makeup imorgon. 

Grund: Clinique Redness Solutions daily protective base lägger jag som primer under min foundation, Clinique skin smoother pore minimizing makeup. Sedan döljer jag finnar och ärr med Clinique Continuous Coverage och mörka ringar kring ögonen med den röda concealern i Makeupstores cover all mix. Lägger Clarins instant light för att ljusa upp lite under ögonen och vid näsvingarna.

Ögon: Lägger Clinique Quick Eyes Cream Shadow som bas. Sedan drar jag en linje närmast ögonfransarna, runt hela ögat med Clinique cream shaper for eyes (05 chocolate lustre), även innanför nedre fransraden. Fixerar med Clinique colour surge eye shadow (103 Bewitched). Sedan lägger jag 203 beige shimmer över hela ögonlocket. Tonar med 117 black velvet i yttre ögonvrån. Böjer ögonfransarna med Cliniques ögonfransböjare och sedan lägger jag på ett lager av illusionist och ett lager diorshow blackout över.

Läppar: Lite läppstift sen är det klart. Har inte bestämmt mig om jag ska ta Makeupstore (nude) eller San Soucis Bronze Reflect.

Jag tror det kommer bli riktigt snyggt men om Quick Eyes Cream Shadow klarar en lång arbetsdag utan att lägga sig i veck vet vi imorgonkväll. Lägger kanske ut bilder på sminket imorgon.

Clinique Long-Last Bronze

     


Dessa produkter från Cliniques Sommarkollektion Long-Last Bronze blev mina favoriter. Cremeskuggan tror jag skulle vara en perfekt bas till andra skuggor och en brush-on linern har jag velat ha länge. Hellst en svart men kan tänka mig att det bara går att få tag i den i nyansen Limited Bronze just nu. Jag har gått och testat och målat händerna med dessa idag ända sedan de packades upp imorse.

Underbara händer!

Intensive Hand Treatment


Har någon mer än jag provat Kanebos Intensive Hand Treatment? Den är ju underbar men är den verkligen värd 775kr?? Jag älskar den i vilket fall som hellst men jag är tveksam om det blir ett köp för mig.

Mascaratest!På Lancômes hemsida finns ett roligt mascaratest. Jag gjorde nyss testet och det visade sig att jag ska kombinera Vitrôse och Hypnôse. Det låter ju vettigt eftersom jag gillar dem båda, och tillsammans kanske det blir en riktig höjdare? Jag ska prova på måndag.

Estée Lauder Illusionist Intense Maxumum Curling Mascara

image78

Kanske lite väl sent men nu kommer min mascararecension på Estée Lauder Illusionist mascaran som är min nuvarande favorit.

Jag tycker det är väldigt viktigt att mascaran spearerar bra och det gör verkligen Illusionist. Men den utlovade curlingefekten saknar jag. Men om jag böjer fransarna med min franstång före så håller den böjen på plats hela dagen och den sitter verkligen där den ska tills det är dags att ta bort den. Då försvinner den snabbt och enkelt. Jag tycker Illusionist är en riktigt bra vardagsmascara men om jag lägger ett lager av Estée Lauder Lash Primer Plus före mascaran tycker jag att jag får lagomt mycket volym och längd för en festmakeup. 

Betyg: 4.5 (Det kan ju finnas någon bättre?)

Biblioteksbesök

image77


Lånade dessa två böcker på biblioteket idag. Förmodligen upprepar dem bara sånnt jag redan kan men dom kan ju tillföra något nytt... Kändes roligt att  biblioteket i Bollnäs hade dessa böker. Har ni något tips på andra bra Skönhetsböcker?

Clinique Blended Face PowderJag har aldrig använt löspuder förut men köpte en burk för några månader  sedan på Face Stockholm. Den har inte blivit använd föränn i lördags. Då tog jag fram den och borstade på lite utanpå min foundation. Det blev ritkigt snyggt. Så idag gick jag på min lunch runt i buktiken och kollade vilka olika alternativ som finns och jag hittade ett löspuder från Max factor. Det kostar 115kr för 15g. tyvärr finns den bara i en nyans och det tycker jag känns lite tråkigt. Hittade även Lumenes löspuder, 135kr/11g. Det fanns i två nyanser men ingen föll mig ritkigt i smaken så jag gick vidare till Cliniquedisken. där hittade jag perfekt nyans till väldigt bra pris! 255kr/35g. Det är ju billigare än de två andra jag kollade på. Jag tycker Cliniques löspuder är ett givet köpt. Det är inte bara förhållandevist billigt utan det följer även med en liten söt puderborste. Vi får se om min pressade ekonomi låter mig köpa denna pärla!

Jag lägger upp min mascararecension senare.

RSS 2.0