Veckans helgläsning!

image76

Beauty by me lär oss allt vi behöver veta om foundation.

Hela veckan har vart lila hos Lipgloss Bitch.

Bjooti startar sin läppgunksresa. Det ska bli roligt att följa den!

Sminkan jämför sina brunröda lack.

P´ssion visar upp det snyggaste nagellacket jag sett.

Rocketqueen testar ny rengöring.

Dagens shopping!

image75


Jakten på den perfekta foundationen går vidare. Idag har jag vart på Kicks och fått prov på Lancômes heltäckande foundation. "Teuint idole ultra" tror jag den hette. (Hon skrev som en kråka på burkarna så jag kan inte riktigt se vad som står...) Men  jag fick illafall prov på två nyanser så jag verkligen får inse att den ljusaste är för mörk för mig. och nyans två är väldigt mörk för mig. Jag förstår inte varför alla foundations är så mörka på just mig! Innan jag kunde gå ut ifrån kicks hade jag köpt ett snyggt lila läppglans från Biotherm. Sedan gick jag vidare till Apoteket och där fick jag prov på Vichys Normateint foundation för fet och oren hy. Den verkar ju vara underbar om den inte är för mörk på mig. Fick en lite broschyr om den och i den står det att den är sebumresistent och det innebär att den absorberar överskott av sebum så att foundationen inte glider av orenheterna man vill täcka och det låter ju hur bra som helst! Sedan står det att vid en studie på 212 kvinnor i Kina upplevde 71% av dem att hudens struktur förbättrades efter en månads användning. Ju mer jag läser om denna Normateint känns det som att den är det jag letat efter! Nu återstår det bara att prova. 175kr kostar den och det är ju som hittat om den nu är så bra som det låter! Sedan blev det lite Matrix hårspray hos frisören. En riktigt lyckad shoppingdag med andra ord!

Imorgon kommer några medlemmar i PRET-tys beautybloggnätverk recensera mascaror. Det får inte missas!

FOTD; Fredagsmakeup

Jag har tänkt på en sak. När man sminkar sig utan någon anledning blir det alltid superbra! Men när man har någon anledning blir det aldrig bra för mig. Jag förstår inte. Men här är iallafall min fredagssminkning. Den är långt ifrån lyckad men men...

image69

                     

Problembryn?



Om jag ska beskriva mina ögonbryn skulle jag säga att de är envisa, spretiga och svårformade. Jag tycker det svåraste som finns är att få en fin form på brynen. Men det har jag löst så att jag låter någon som kan det bättre på min favorithudvårdssalong fixa dem. Vill man göra det själv har Rocketqueen en väldigt bra brynguide man kan ta hjälp av. Men nästa problem, när brynen har den där perfekta formen vill de alltid spreta åt alla olika håll. Jag får ingen ordning på dem... Hon som fixade mina bryn sist sa att jag skulle ta och tvätta en gammal mascaraborste och doppa den i hårgelé och sedan forma brynen med det. Vad tror ni om det? Kan man verkligen ha hårgelé i ansiktet? Det finns ju produkter som är gjorda för detta ändamål, är dom bra? Jag känner mig lite sugen på att prova Make Up Stores BROW SET FIX för den verkar ju vara väldigt bra. 135kr är ju som hittat också om den löser mitt just nu största skönhetsrelaterade problem!

Demeter Fragrance Libarys Salt Air



Idag var jag in på Astas parfymeri i Bollnäs. Ett litet och mysig parfymeri med underbar personal. Såg att dom hade Demeter Fragrance Libarys dofter i sitt sortiment. Jag blev lite extra förtjust i doften Salt Air... Den är något jag bara MÅSTE HA!!! 160kr kostade dem och det är ju som hittat!

Fick även med mig ett litet prov på le Base från Lancôme. Så nu ska jag äntligen få prova den också!

19 års present

image67

Den fick jag på min 19års dag av min syster Madeleine.
Jag kanske har lite rynkor ändå...
Eller är jag bara nojjig?
Eller är hon elak?

Viktiga verktyg!

image66


Jag tycker det är viktigt att ha penslar och andra verktyg som gör det enkelt att applicera sminket snyggt. Dessa är mina favoriter just nu. Jag brukar ofta resonera så att pris och kvalite hänger ihop men på just makeup-penslar har jag insett att riktiga budgetfynd kan vara minst lika bra som lite dyrare varianter.

På bilden ser vi min älskade lilla svamp från Kanebo. Det finns inget bätte att applicera compactfoundations med än den. Med den är det lätt att komma åt överallt och den ger en perfekt täckning. Men jag borde ha köpt en ny för länge sedan....

Den korta, bruna och den svarta lite längre ögonskuggepenseln är från Lindex. Trots att den kostar ynka 29.50kr/st finns det inget bättre att lägga mörka skuggor med. Det blir så snyggt! Och att det sitter en praktisk skumgummisudd i änden gör ju inte saken sämre precis... 

Åhlens ögonskuggepensel i ponnyhår är perfekt att lägga highligthers med.

Foundationpenseln på bilden vet jag inte vart den kommer ifrån men den är helt okej att använda. Den är i syntenthår och jag tycker det är lättare att få ett snyggt resultat då jämfört med foundationpenslar i äkta hår.

Den svarta lilla puderborsten är en favorit jag har haft så länge jag kan minnas. Och den bruna köpte jag på lindex för att ha något i handväskan att lägga solpuder med.

Att vårda penslarna är viktigt. Jag tvättar alla mina minst en gång i veckan i shampo och lägger i lite balsam, eller hårinpackning, om jag tycker det behövs. Foundationpenseln brukar jag skölja igenom efter varje användning.

Vilka är dina favoritverktyg?

5 favoriter!

image65

Det här är utan tvekan mina 5 favoriter just nu. Det kanske märks att jag just nu snöat in mig på Clinique? :)

Redness Solutions Daily Protective Base SPF 15 från Clinique är en gröntonad primer som jämnar ut min hy på ett väldigt bra sätt och ger bra fäste till övrigt smink.

Exfoliating Scrub från Clinique är en helt underbar scrub. Den innehåller menthol som känns riktigt skönt på huden. Och det bästa av allt, den är väldigt dryg.

Continuous Coverage från Clinique tillsammans med min vanliga foundation ger mig den perfekta grunden. Täcker mina finnar och spår av dem bättre och snyggare sätt än alla concealers jag provat!

Rinse-Off Foaming Cleanser från Clinique är den bästa makeuprengöringen jag provat som skummar skönt när den kommer i kontakt med vatten, precis som jag vill ha det. Huden känns ren och fräch efter användning och med tanke på den lilla ärta som behövs för att tvätta ett helt ansikte kommer jag få jobba hårt med att göra slut på min tub. 

ILLUSIONIST Intense Maximum Curling Mascara från Estée Lauder är den bästa mascara jag provat. Mina ögonfransar har en egen vilja med Illusionist fixar det!

Veckans bloggtema v.13

Den här veckan är det Fåfängan som undrar vilka hudvårdsrutiner vi har.

Min hy är en typisk blandhy. Jag är väldigt torr på kinderna och fet i t-zonen. Finnar är något jag brottas mot dagligen och det kanske är därför det har tagit tid för mig att hitta produkter min hy gillar. Jag använder ganska många olika produkter dagligen och nästan all hudvård jag använder just nu är från Clinique som man kan säga är mitt favoritmärke.

image62


På morgonen använder jag hela tresteget. Först tvättar jag ansiktet med liquid facial soap mild som gör att mitt ansikte känns väl rengjort. Sedan använder jag Clarifying lotion 2 i hela ansiktet. Efter det smörjer jag in ansiktet med Dramatically Different Moisturizing Gel. Mina torra kinder smörjer jag lite av Moisture surge extra thirsty skin relief på. Om jag ska sminka mig lägger jag på redness solution Redness Solutions Daily Protective Base SPF 15 som primer.

På kvällen ser min hudvårdsrutin lite anorlunda ut. Då börjar jag med att tvätta bort ev ögonmakeup med Make Up Stores eye foam remover som är den bästa ögonremovern jag vet! Sedan tar jag bort övrig makeup med rinse-off foaming cleanser. Sedan använder jag tresteget som på morgonen. efter det stryker jag på lite av dr.Brant lineless cream som är en kräm som förebygger rynkor och runt ögonen lägger jag lite all about eyes. Är mina läppar torra tar jag lite Superbalm Lip Treatment över natten.

image63

En till två gånger i veckan plockar jag fram dessa underbara tuber. Det är Exfoliating Scrub som är en väldigt härlig scrub som innehåller menthol som ger en svalkande kännsla på huden. Deep Cleansing Emergency Mask som är en vit lermask och Skin Calming Moisture Mask som är en fuktmask.




Lånad Lista.

Lipgloss Bitch har listat lite roliga fakta om sig, jag hakar på!

Färg: Svart
Klädsel: Klänning och leggings
Frisyr: Hade nog haft en sådan om jag var till frissan oftare,,,
Accessoar: smink
Mat: Asiatiskt
Dryck: Vin
Snacks: Vindruvor!
Känsla: Undra om jag ser tjock ut i denhär?
Humör: Alltid irriterande glad!
Att göra: Städa mitt badrumskåp ;)
Musik: Just nu: Melodifestivalen!
TV: Andra Avenyn. Varför tittar jag på det?
Telefonsamtal: Jag älskar att prata i telefon!
Inspiration: får jag från PRET-ty
Drömmer om: Att hitta den perfekta foundationen, en stilig man och det ferfekta (skönhetsrelaterade)jobbet för mig!
Längtar till: Lördag....


Helgläsning!



Här kommer mina favoritinlägg från veckan som varit.

Sublimt lovordar MAC - 4N Lipgloss.. Jag vill ha!!

LGB visar sina otroligt snygga naglar.

P'ssion skriver om solskydd.

Bjooti skriver om två underbara rengöringar varav en är lite bättre...

FOTD;Guldigt svart makeup...

Jag har inte tidigare lagt upp några sminkningar här men nu tänkte jag göra det. Bilderna blev inte så superbra men det får gå bra ändå.

image56
Sminket jag använde :)


Ansikte: Jag började med att smörja in ansiktet med Beauty Flash balm från Clarins. Sedan la jag ett tunt lager av MUS Studio Foundation i färgen ultra. Sedan dutta jag på lite av Cliniques Continuous Coverage i nr. 8. Sedan borstade jag på ett transparant puder över hela ansiktet och lite av IsaDoras Bronzing Powder på kindbenen.

Ögonen: Först grundade jag med MUS High Tech Ligther i färgen asteroid på hela ögonlocket(från frans till bryn). Efter det la jag ett tunt lager av Clinique Colour Eye Shadow i färgen beige shimmer på hela ögonlocket som grund. Efter det la jag Clinique Cream Shaper For Eyes I nyansen chocolate lustre runt hela ögonen. I yttersta kanten av ögat tona jag in lite av Lancôme Crayol Khôl noir. Sedan la jag Clinique Colour Surge Eye Shadow i nyansen bewitched längst in och Clinique Colour Surge Eye Shadow velvet black ytterst och tonade ihop dem. På mitten där skuggorna möttes la jag på lite av MUS Microshadow i nyansen getto för att få en naturligare övergång mellan den svarta och den bruna skuggan. Samma sak under ögat. Sedan tog jag Face Stockholm Eye Dust i nyansen reality under ögonbrynet. längst in, på den bruna skugga la jag lite av Lancôme Loose Powder Eye Shadow i en guldig färg. Jag tycker det blev sjukt snyggt. På ögonfransarna målade jag först lite Lancôme Hypnôse, sedan lite Estée Lauder Illusionist. Sedan byggde jag upp lite volym med Diorshow Blackout. Ögonbrynen la jag på rätt plats genom att borsta lite av Estée Lauder Lash Primer Plus igenom brynen eftersom jag inte har någon ögonbrynsgele.
             
       

Å mjuka peelingservetter

Igår var jag bara tvungen att köpa en förpackning av Åhlens mjuka peelingservetter för jag har gått och funderat på att testa dom så länge nu. Det verkar ju vara en smart produkt att ta med sig på resan!


Servettförpackningen innehåller våtservetter med peelingkorn på. Dessa ska man då tvätta ansiktet med i cirkelrörelser. På baksidan av förpackningen står det även att de ska ha en mjukgörande effekt men det upplevde inte jag. Jag tycker det är lagomt mycket "riv" i servetterna och dom lämnar huden mjuk och väl rengjord. Jag tycker dessa är värda att provas för det är väldigt praktiskt att ta med och resultatet tycker jag är helt okej. Förpackningen känns ganska tråkig och jag tycker servetterna känns ganska billiga ändå men vad kan man kräva av en förpackning peelingservetter för 45kr? Har du provat dessa?

image54

image55
Det är inte så lätt att ta kort på en servett men jag gjorde mitt bästa ;)

Bästa presenten?

Min underbara chef gav mig det här och jag tror jag är mest nöjd med detta! Två fondationprover, en prov på turnaround concentrate från clinique och en fondationborste. Madde vet vad en nybliven nittonåring behöver!

image50

Snälla hjälp mig!!!

Jag har beslutsångest varje morgon för jag vet inte vilka glasögon jag ska ha, eller om jag ska skippa dom helt... Jag tycker att när jag har uppsatt hår så ser det bättre ut med glasögon. Här har jag tagit några bilder på mig i mina glasögon, och en utan. Obs! Jag har precis kommit hem från en lång arbetsdag och ett trevligt 19årsfirande så det var ett par timmar sedan jag la makeuppen:) Vad passar jag bäst i?
image47
Svarta plastbågar från Dior.

image48
Diskreta från Dolce&Gabbana

image49
Eller naturellt?


Vad ser bäst ut? Och vad tycker ni om formen på mina ögonbryn? Är den inte snygg? :)

Tankar inför 19årsdagen!

image45
På bilder ser vi Lancômes virtuôse, Estée Lauder illusionist, Clinique moisture surge face spray, dr.Brant lineless cream, (burk 1) Clinique Even Better Skin Tone Corrector och (burk 2) Clinique Continuous Coverage.

I morgon blir jag 19år gammal. Och den bästa presenten fick jag redan igår. När jag öppnade mailboxen såg jag att jag blivit medlem i bloggnätverket på pret-ty. Det är ju jätteroligt. Men vad jag tänkte skriva om nu är vad jag önskar ska ligga i paketen jag öppnar imorgon. Jag har nu i nästan tre veckor vart på skönhetsavdelningen på Åhléns och det innebär att samtidigt som jag demonstrerar och säljer produkter för kunder blir jag själv väldigt sugen på nya till mig själv. Just nu har jag en hel drös med gwp-versioner och prover av produkter jag vill ha men inte haft råd att köpa och då kan det ju vara ett väldigt bra tillfälle att byta ut de mot orginalförpackningarna. Visst, lineless cream är kanske att ta i lite men jag känner att det börjar bli dags att börja med någon form av förebyggande antirynk redan nu. Jag är även lite sugen på Protect & perfect beauty serum från Boots No 7. En annan, lite mer orealistisk önskning är UDPP som jag verkligen vill ha. En verktygsväska från jula står också högt upp på önskelistan. Nu ska jag baka tårta!

Morgonstrix framför spegeln!

image43


Det viktigaste för en snygg makeup är att ha en bra hudvårdsrutin. Det jag brukar rekommendera kunder och som jag själv använder är Cliniques produkter. De håller hög kvalité till ett överkomligt pris. En favorit är Cliniques trestegsprogram som är en väldigt bra grund att utgå ifrån. Sedan är det bara att addera produkter efter hudens behov. Jag har kombinerad hudtyp. Det betyder att jag är torr på kinderna och lite fetare i t-zonen. Jag använder Clinique liquid facial soap, clarifying lotion 2 och dramatically different moisturizing lotion morgon och kväll. På morgonen använder jag även Clinique moisture surge extra thirsty skin relief som är en fuktighetskräm och redness solution daily protective base som grund för makeupen. På kvällen tvättar jag bort ögonmakeupen med MakeUpStores eye foam remover om jag har mycket ögonmakeup, annars använder jag Clinique naturally gentle eye makeup remover som känns skonsammare. Sedan tvättar jag bort den övriga makeupen med rinse-off foaming cleanser från clinique innan jag använder tresteget. Sedan tar jag en liten dutt ur den lilla burken med vitt lock på bilden som innehåller Clinique Even Better Skin Tone Corrector som är en kräm som ska ge en jämnare hudton. Sedan sover jag min skönhetssömn. :)

image44


På morgonen har jag oftast väldigt bråttom. Men det har aldrig hindrat mig från att gå hemifrån med en riktigt snygg sotning kring ögonen och en perfekt hy. Knepet är riktigt bra produkter som är anpassade efter vilket resultat du är ute efter. Jag har en makeupväska med produkter som jag vet att jag får ett perfekt resultat med utan att det behöver ta allt för lång tid. Som Foundation använder jag Clinique skin smoother pore minimizing makeup. Det är en helt okej Foundation för blandhy men den täcker inte allt jag vill täcka så för att dölja alla dessa acneärr jag har på kinderna lägger jag på lite utav Clinique Continuous Coverage som är en supertäckande Foundation. Den täcker allt. Men jag rekommenderar inte att den ska användas i hela ansiktet utan bara på partier som behöver lite extra "coverage". Tycker jag basen ser minsta fläckig ut tar jag fram min face spray och sprayar rikligt över ansiktet. När fuktsprayen torkat in ligger Foundationen helt perfekt. Ögonen fixar jag ganska snabbt. Först lägger jag MakeUpStores high tech ligther i färgen asteroid som bas för skuggan. Sedan lägger jag MUS Microshadow muffin över hela ögonlocket. Efter det målar jag med Clinique cream shaper for eyes runt ögonen. Sedan lägger jag på Loreal ColorAppeal 82 velvet grey uppepå linjerna jag målat med pennan, sedan tonar jag ut kanterna. Sedan lägger jag bara på lite mascara och lipgloss. Sedan är det klart.

Even Better & Continuous Coverage


image42




Imorse när jag kom till butiken fick jag den stora äran att plocka upp varorna som kom från Clinique. Och tro det eller ej men ansiktskrämen jag drömt om i år har nu kommit upp på hyllan! Clinique Even Better Skin Tone Corrector som är en kräm som ska ge en jämnare hudton. Den tar bort mörka fläckar på huden från bl. solen, stresstecken, åldersfläckar och ärr. Jag har lite acneärr på kinderna som jag verkligen vill få bort och det känns som att den här produkten är ett måste i mitt badrumsskåp. Självklart bad jag en kollega hälla upp lite kräm i en provburk så nu ska jag testa detta ett par dagar och se om jag ser någon förändring vilket jag inte tror kommer ske eftersom den ska ge resultat efter 4-6 veckor. Sedan har jag funderat på vad jag ska dölja mina acneärr på kinderna med i väntan på resultatet så jag tänkte prova Continuous Coverage. Jag upplever den som mer täckande än en vanlig concealer. Men det ska bli spännande att prova.





 


(Bilderna är lånade från Clinique.com)

Förberedelser inför en lång arbetsvecka!!

image41

Snart är det måndag och då är det jobb som gäller. Och vad passar inte bättre än att möta den nya veckan med en fräch hy? Jag tänkte börja söndagskvällen med att göra en peeling med RoC Renewex MicroDermabrasion Expert System och efter det använda mina clinique-ansiktsmasker. Sedan tänkte jag avsluta med lumene vitamin+ beauty capsules och spraya på lite Spa facial spray så jag inte känner mig torr. :)

Önskelista!!!


image40

Nu är det mindre än en månad tills jag blir 19år gammal. Vad passar inte bättre då än att göra en önskelista på det jag verkligen behöver i skönhetsväg just nu. Här kommer den:
- Facial mist. Make Up Store, 195kr.
- Brow set fix clear, Make Up Store, 135kr.
- Cake eyeliner, Make Up Store, 105kr.
- Eyeliner pencil, Make Up Store, 115kr.
- Protect & perfect beauty serum, Boots No 7, 295kr
SUMMA = 845kr

Dagens shopping.

Imorse var jag till hudterapeuten och noppade ögonbrynen. Det blev jättebra. Men jag kunde inte gå därifrån utan ett guldigt läppstift från San Soucis. Sedan blev suget efter en ny ögonskuggepensel så stort att jag inte kunde låta bli. Den trevlige expediten skickade med två provförpackningar på Cliniques tresteg. Så nu kan vi lägga till dessa till prov-samlingen. :)

image39

RSS 2.0