Make up store cravings



Saker jag "behöver" från Makeupstore just nu är:
1. Eyelinerpensel 75kr
2. Svart cake eyeliner 145kr
3. Microshadow "muffin" 135kr
4. High tec lighter "platina" 155kr
5. Facemist 195kr


Borstar



Idag har jag plockat fram adventsljustaken, gjort en god pepparkaksdeg och julstädat. Imorse stylade jag håret med Doop the seeker och jag måste säga att jag är väldigt nöjd såhär långt. När jag har städdag brukar jag även passa på att tvätta mina sminkpenslar. Här på bilden ovan ser ni dom när dom ligger på tork på en handduk. '

Från vänster till höger har vi:

Eyelinerpensel från Face Stockholm tunn pensel med rätt långa strån. Gör det väldigt enkelt att applicera blöt eyeliner, typ cake eller geleyeliner.

Clinique Eyeliner brush är en kort och bred eyelinerborste som jag oftast använder när jag ska använda en torr skugga som eyeliner.

Clinique Eye shader är en stor och fyllig ögonskuggeborste som gör det enkelt att applicera en bassugga över hela ögonlocket i ett enda svep. Funkar även bra till higligtha under ögonbryn och på kindben.

Clinique Eye shadow brush är en vanlig klassisk ögonskuggeborste.

Clinique Eye contour brush är en droppformad ögonskuggeborste som passar perfekt till att applicera skugga i globlinjen samt tona ihop hela ögonmakeupen.

Kanebos ögonskuggeborste är rätt mjuk så den passar bra till ljusare skuggor samt highligthing.

Clinique Concealer brush har jag tre exemplar av. Ena använder jag till concealer under ögonen, den andra använder jag till att applicera ögonskuggebas och den tredje använder jag till cremeskuggor. Grym pensel!

Clinique Foundation brush är en skön foundationpensel som gör det enkelt att applicera foundation. Lätt att tvätta och torkar snabbt.

Lancômes fondationborste är den bästa foundationpensel jag testat, dock är den rätt svår att tvätta riktigt ren och torktiden är inte den bästa, vilket gör att jag inte kan använda denna dyrgrip till vardags. Men den är väldigt bra.

Clinique Blush brush är en mjuk och skön rougeborste.

Elizabeth Arden mineralfoundationborste är en extremt mjuk puderfoundationborste som ger ett täckande resultat vid applicering av mineralfoundation. Jag använder även denna till vanligt löspuder.

Doop


DOOP


Doop är ett nytt märke i Sverige. Doop består av 10 stylingprodukter med olika effekter för håret, det finns även en tilläggsprodukt som ger extra glans till alla de andra produkterna. Det bästa med dessa produkter är att de inte innehåller parabener. Jag tycker produkterna verkar väldigt bra och användbara. Jag ska testa några av dem och återkommer självklart med lite recensioner.

Julklappstips del 1

Vem skulle inte bli glad av att öppna ett paket innehållandes något av dessa fina jul-kit från Clinique? Perfekta att ge bort till någon, eller unna sig själv.



High impact mascara, duoögonpenna och ögonkräm. 240kr värde 450kr




Söt liten sminkväska med fyra minilipgloss. 245kr värde 320kr

Min favoritdeo och en skön återfuktande bodylotion.

Hudvård jag använder just nu



Clinique redness solutions daily protective base SPF 15 grym som makeupprimer men fungerar även för att jämna ut hudtonen de dagar jag inte sminkar mig.

Clinique tresteg anti blemish tvål, ansiktsvatten samt fuktcreme håller finnarna borta.

Estee Lauder makeupremover köpte den för ett år sedan men det är först nu jag upptäckt dess storhet.

Clinique superdefence dagcreme med SPF 25 Skön oljefri dagcreme som återfuktar regält utan att täppa till.

Boots no7 Ögoncreme Den skönaste ögonkräm jag testat hitills.

Clinique Juiced Up Colour. Våren 2010


Här har vi Cliniques vårkollektion 2010 som är en kollektion inspirerad av saftiga frukter. Kollektionens fokus ligger på läpparna och i denna kollektion lanserar Clinique en helt ny läpprodukt, Vitamin C Lip Smoothie Antioxidant Lip Colour. Kollektionen består av:

Vitamin C Lip Smoothie Antioxidant Lip Colour

som är fylld med sunda vitaminer och antioxidanter och ger fukt och glans till läpparna. Pris: 200kr Finns i 6 nyanser:
1 Pink Me Up
2 Goodness Grapecious
3 Nude-tritious
4 Mango-thon
5 Berry Boost
6 Peach Power

Fresh Picked Allover Colour Begränsad upplaga. Pris: 325kr

Fresh Picked Eye Shadow Begränsad upplaga. Pris: 230kr

High Impact Curling Mascara Pris: 200kr

Eye Defining Liquid Liner Pris: 155kr

Powder Brush Perfekt att applicera Fresh Picked Allover Colour. Pris: 280kr

Eye shadow Brush Passar bra till att applicera Fresh Picked Eye Shadow. Pris 170kr

Kollektionen släpps den 8/2 2010 i utvalda butiker och varuhus.






Förvaring


Det där med förvaring kan vara lite knepigt ibland. Det bästa vore ju att förvara allt i badrumsskåpet men jag har ju tyvärr inget där jag bor nu så jag får ta till andra förvaringsmetoder. Just nu är jag på jakt efter bra förvaring till mina makeuppenslar. Den senaste tiden har jag lagt allt mer pengar på just sminkborstar så det känns vitkigt att ha bra förvaring till dem. FACE Stockholm har ett smart fodral som viks ihop med plats för 14 borstar samt ett fack med dragkedia till svampar och annat. Makeupstore har ett liknande fodral men där ryms 15borstar.
Även till sminket jag använder dagligen behöver jag praktisk förvaring. Sminkväskan överst på bilden ovan har fyra stycken fack i genomskinlig plast med dragkedia som ger hyfsad överblick och håller ordning bland prytlarna. Sedan tar den inte så mycket plats eftersom den rullas ihop. Jag har ganska svårt att bestämma mig för om jag ska köpa dessa eller om det kanske finns någon smartare lösning... Hur förvarar ni ert smink?

Just nu i min Dusch



Tvål från Rosenserien löddrar härligt och doftar behagligt.

Djuprengörande scalpshampo från Goldwell är det enda shampo jag testat hittills som tvättar mitt hår rent utan att irritera min känsliga hårbotten. Väldigt drygt, doftar gudomligt och ger ett fylligt lödder.

Hårinpackning från Goldwell har en härligt uppigande orange färg och doftar riktigt somrigt.

Balsam från Syoss helt okej balsam som ger håret glans.

Hårinpackning från Organic surge perfekt när jag inte vill slösa på min favorithårinpackning. Gör sitt jobb men inte mycket mer än så, doftar lite,,, hmm... annorlunda.

 


Goldwell Flat Marvel Flattening Balm


Jag har väldigt tjockt hår som tar evigheter att platta med plattång, om jag inte använder den här produkten från Goldwell förstås. Jag brukar ha i en liten klick i fuktigt hår innan jag fönar det tort och håret blir verkligen rakt innan jag ens hunnit plocka fram plattången. En grym produkt jag har svårt att leva utan de dagar jag vill ha riktigt hållbart platt hår och det bästa är att den verkligen minimerar tiden det tar att platta håret på morgonen. Perfekt för de som har ont om tid på morgonen.

Betyg: 5/5

 


RSS 2.0