Hårborttagning i ansiktet

Ungefär två gånger i veckan ställer jag mig vid spegeln för att noppa ögonbrynen samt vaxa överläppen. Tidigare har jag gjort det på salong men det är ganska bekvämt att fixa det själv i lugn och ro vid badrumsspegeln, och resultatet blir nästan exakt det samma som vid salongsbehandling. Jag har med tiden samlat på mig en del erfarenheter kring detta som jag självklart delar med mig till er.

Överläpp
Här använder jag antingen veet´s hårborttagningsvax till ansiktet på tub eller färdiga vaxremsor. Vaxremsorna ger bäst resultat och är klara att användas direkt, kan även vara  lite klumpiga att komma åt med. Testa gärna att klippa sönder remsorna. För mig brukar två remsor räcka till överläppen. Jag får alltid plitor av våtservetterna med olja på som följer med i paketet, testa gärna att använda en oljebaserad makeupremover till att lösa upp vaxrester, till expempel Cliniderm velvety smooth cleansing oil. Vaxet på tub är lättare att använda med percision, dock krävs att tuben värms innan användning. Tänk på att dra remsan i motsatt riktning till hur håret växer. För att lugna huden efter behandlingen passar Avene Thermal Water perfekt att spraya över huden. Använd gärna en mild ansiktspeeling ett dygn före vaxningsbehandlingen för att ta bort döda hudceller.

Ögonbryn
Jag brukar börja med att vaxa mellan ögonbrynen för att verkligen få bort alla småhår som annars irriterar mig. Sedan noppar jag till formen med en pincett, min favoritpincett kommer från Virty. En ögonbrynskam är ett perfekt verktyg att ta till hjälp vid noppning. Ett tips är att gå på salong och få ett proffs att vaxa eller noppa fram en form som passar just dig, sedan är det enkelt att bara hålla efter med pincetten hemma.


1. Avéne thermalvatten, 95kr Kronans Droghandel. 2. Cliniderm Velvetly Smooth rengöringsolja, 85kr Kronans droghandel. 3. Cliniderm Dual action, peeling med AHA och fuktmask i ett, 99kr Kronans droghandel. 4. Veet vaxremsor, 20remsor, 80kr Kicks. 5. Veet ansiktsvax på tub, 25+ behandlingar, 140kr Kicks. 6. Vitry Pincett, 98kr Kicks.  

H&M Nagellack Dollar greenI söndags var jag på stan och fikade med de underbara PRET-ty-tjejerna Aviva, Sanna, Efwa och hennes dotter. Efter fikat tog jag och Aviva en sväng till H&M för att titta efter det omtalade mintgröna lacket. Jag knep det sista exemplaret och blev jätteglad. Visst är lacket fint? Jag tror jag aldrig fått så mycket beröm för ett nagellack tidigare. Jag tycker bilden på mina naglar iklädd dollar green visar färgen bättre än H&Ms promobild. Bilden är tagen i dagsljus. Tjejen i kassan på ICA bad att få titta närmare på mina naglar sist jag var och handlade och sånt är alltid roligt. 29.50kr kostar lacket och finns på hm om du har tur.

Clinique comfort on call

NEW Comfort On Call - Allergy Tested Relief Cream ImageEfter en lång och kall vinter är min hy knastertorr. Jag har torra partier lite här och var i ansiktet och mina läppar är som sandpapper. För att återfukta min hy utan att irritera den stryker jag på rikligt med Comfort On Call över hela ansiktet morgon och kväll. Krämen är väldigt rik och regält återfuktande så det tar en stund innan den sjunkit in ordentligt i huden men jag är hellre lite flottig i ansiktet en halvtimme på morgonen än torr och flagig hela dagen. Jag använder sällan makeup till vardags just nu och de gånger jag provat lägga foundation ovanpå COC har resultatet inte blivit det bästa så det är inget jag rekommenderar. Är du lika torr som jag ska du absolut prova den.


Ekologisk hudvård på H&M


I början av mars lanserade H&M en serie produkter baserade på certifierade ekologiska råvaror. Serien består av duschgel, bodyscrub, bodylotion, handkräm och läppbalsam och priserna ligger på 39.50-49.50kr. Jag tycker läppglanset och handkrämen verkar lite extra intressant, jag köper med stor sannolikhet nån tub nästa gång jag besöker en H&M-butik.

Goldwell Kerasilk serum

Kerasilk Anti-Frizz SerumJag har ett tjockt och långt hår med frissiga toppar och någon typ av serum är ett måste för att få pli på mitt grova hår. Den här lilla ljuvliga flaskan har stått i mitt badrumsskåp i tre måndader nu, och jag lovar, jag kan inte leva utan den längre. När jag har stylat färdigt mitt hår med antingen med plattång eller bara fönat det tar jag alltid två droppar av serumet och arbetar in det i topparna. Restultatet blir perfekt, all frissighet försvinner och jag slipper den där feta nedtyngande känslan andra serum jag testat ger. Det bästa är att Goldwell Kerasilk anti-frizz serum är väldigt prisvärd. 148kr kostar 100ml serum och den är dryg. Efter daglig användning i 3månader har jag knappt använt 15% av innehållet i flaskan så den kommer räcka länge.:) Betyget blir självklart en 5a.

RSS 2.0