MakeupverktygIdag tittade jag på två nya penslar från Clinique som passar utmärkt till att applicera ögonskugga med. Ena penseln är liten och passar bra till att lägga skugga i globlinjen. Den andra penseln är nog den största ögonskuggpenseln jag sett. Perfekt till att snabbt och enkelt applicera en ljus skugga över hela ögonlocket.

Dessa penslar är ganska dyra men jag tycker det är värt att lägga lite extra pengar på just verktyg eftersom hela resultatet blir bättre när verktygen håller hög kvalite. Penslar av hög kvalite som sköts på rätt sätt håller även i flera år, så det blir inte så dyrt i längden.

Makeuppenslar av äkta hår ska för längsta hållbarhet behandlas på samma sätt som ditt eget hår. Därför ska denna typ av penslar tvättas med vanligt hårshampo och lite balsam. Syntetpenslar som ofta används till fetare produkter, tex concealerpensel kan tvättas i diskmedel eller handtvål.  Penselrenögringsprayer som innehåller bakteriedödande ingredienser kan vara bra till att rengöra penslar ibland, men de sliter i regel ganska mycket på penseln och förkortar penselns livslängd markant.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0