Tävling?

Idag är det fredagsmys hemma hos mig. Jag hade tänkt ta det lungt samt packa det sista inför flytten. Funderar lite på om det vore läge för en tävling här på bloggen. Vill ni tävla? Om någon/några trevliga makeupprodukter såklart.

Kommentera inlägget så jag vet hur stort intresset är, så jag vet om det är någon ide;)

Ha det bra!

China Glaze Retro Diva


Det här är färgerna i China Glazes höstkollektion Retro Diva. Det är svårt att säga så mycket om färgerna eftersom lacken har i verkligheten ett snyggt metallicshimmer som inte als syns på bilden ovan. Lacken finns nu att köpa på Kicks och i välsorterade parfymerier. Lacken kostar 98kr styck.

Esteé Lauder GWP




Just nu får man den här gåvan när man köper två produkter(varav en hudvårdande) från Esteé Lauder på Kicks.
Gåvan innehåller: Pure White Linen EdP 4 ml, Pure Color Lipstick Rose Tea, Signature EyeShadow Duo Roseberry, Pure Idealist Skin Refinisher 7 ml och DayWear Plus Creme SPF 15, 7 ml. Värde 650:-.

Jag är inte i behov av några produkter från Esteé Lauder just nu, men gåvan är ju så fin så den vill jag ha... Hmm.. Vi får se hur vi gör.

Fotvårdsprodukter på IKEA


Ingen har väl missat att IKEA numera säljer hygienartiklar, typ shampo, balsam och tvål. Senast jag var där såg jag att de även har fotprylar så som fotsalt och fotkräm. Det tycker jag är jättebra eftersom det är så tråkigt och oglammigt att lägga pengar på just fötterna (så länge det inte handlar om skor). Så nästa gång jag besöker ikea kommer dessa produkter förlja med mig hem. Nu hoppas jag bara på att dom är bra också, det vore ju perfekt om fotkrämen duger som ett mycket billigare alternativ till natuderms fotkräm.

Fotsalt Med en uppmjukande effekt på förhårdnader. Burken innehåller 500g. 39kr
Fotkräm Innehåller avsvalkande ingrediens och mjukgörnade olivolja. Tuben innehåller 250ml. 39kr
Fotfil Med en finare och en grövre sida. 39kr

Alla dessa är medlemsprodukter så drar man IKEAkortet i kassan kostar de bara 19kr styck. Det är nästan inget als...

NIVEA Natural Beauty daily peeling



Nu har den här peelingen stått i mitt badrumsskåp i några måndaer och det börjar bli dags för en recension.

Daily peeling är en milld peelingkräm som är tänkt att användas varje dag. Jag gillar peelingar med mer "riv" men använder den här på morgonen de dagar min hud känns livlös och sträv men jag ändå inte känner för att använda min ordinarie peelingkräm.

Kornen känns mjuka och skonsamma men krämen gör sitt jobb mycket bra ändå, trots att kornen känns så milda mot huden. Peelingen doftar väldigt gott men lite väl mycket, är lite rinnig i konsistensen men är mycket lätt att tvätta bort.

Jag tycker det här är en bra och billig peeling men inte så mycket mer än så. Jag tycker det är förmycket korn i den för att användas dagligen samtidigt som det är förlite "riv" för att användas en gång i veckan. Men den kan säkert vara ett bra val för den med lite känsligare hy än mig som vill ha en mild peelingkräm. Den doftar dock ganska mycket som jag skrev tidigare.

Betyg: 3/5
Pris: 80kr

Här kan ni läsa om dagkrämen från samma serie.

Natuderm Handkräm


Detta är en trevlig handkräm som i detta nu bor i min handväska. Anledningen till detta är att den är perfekt att använda "on the go" eftersom den sjunker in i huden lite snabbare än många andra handkrämer. Trots att den går in i huden snabbt  är den ganska rik på fukt och håller händerna mjuka länge. Handkrämen doftar lite svagt av något godis, men det är ingen doft jag stör mig på. Trots detta imponerar Natuderms handkräm inte särskillt mycket på mig men den är ju trots allt en bra och billig handkräm. Perfekt för dem som föredrar naturliga produkter.
Finns att köpa på Coop för 49kr. Betyget blir 3/5

Här kan du läsa min recension på fotbalsamet!

Det blev ingen shopping...



Det blev ingen shopping i Stockholm igår utan jag blev kallad på anställningsintervju. Och jag fick jobbet. Det betyder ju att jag kommer fytta till stockholm. Och när jag bor i stockholm kommer jag kunna besöka NK hur mycket jag vill! Underbart:)

En eftermiddag i Stockholm



Idag åker jag, mamma och systrarna till Stockholm. Vi ska gå på teater men förhoppningvis hinner jag ta en liten sväng på stan innan föreställningen börjar.

Det blir ett besök till Hermés på NK, jag har länge vart nyfiken på att dofta på deras nya doft, vanille galante. Efter det tänkte jag hinna känna lite på La prairie SKIN CAVIAR CONCEALER - FOUNDATION men även CELLULAR TREATMENT LOOSE POWDER. De är lite dyra men jag tycker basprodukter är det viktigaste i en makeup och är de tillräckligt bra så kan de vara värda sitt pris, men vi får se.... Förhoppningvis slinker jag även förbi MAC för att kolla lite på ögonskuggor. Men det viktigaste är att besöka ett Face stockholm. Där ska jag nämligen köpa paletter till mina depottade Makeupstoreskuggor.

Korres kroppsvård



Nu har jag använt dessa produkter från Korres i någon vecka så jag tänkte det var dags att skriva en liten recension.

Body Scrub Fig

Goldwell Scalpshampoo


Eftersom jag inte blev riktigt riktigt nöjd med SACHAJUAN Scalp Shampoo så har turen nu kommit till Goldwells dualsenses Scalp Regulation Deep Cleansing Shampoo som jag hoppas ska vara det perfekta scalpshampoot. Såhär skriver Goldwell om shampoot på sin hemsida:

  • Rengör håret på djupet samtidigt som hårbotten skyddas tack vare ett hydrolimeextrakt och andra aktiva ingredienser
  • Ger synbart friskare glans och en hårbotten som omedelbart känns bättre
  • Användning:
    Fördela jämnt i vått hår och massera till skum. Skölj ur.


    Eftesom jag tycker Goldwells produkter brukar hålla hög kvalite och jag har gillat dem hittills så hoppas jag verkligen att detta ska bli en favorit hemma hos mig. Jag använde shampoot imorse när jag tvättade håret och det känndes mycket lovande. Min hårbotten sved inte als, och det absolut bästa var den underbara doft som spred sig i mitt badrum...

    Jag återkommer med recension.


    Rosenseriens härliga Läppcerat med Lavendel



    I sommar har jag varit helt beroende av Rosenseriens läppcerat som är det ultimata läppceratet enligt mig. Ceratet  innehåller lugnande lavendel. Jag tycker Rosenserien gör bra produkter med  naturliga ingredienser. Den känns mjukt och behagligt på läpparna. Men det är inte i huvudsak på läpparna detta andvändbara cerat gör sig bäst, utan det är faktiskt på myggbett. Så fort jag får ett myggbett stryker jag på lite och det känns nästan magiskt för det slutar klia med en gång, och ganska snart är bettet borta. Detta är altså en grym produkt som alla borde ha i sommarnessesären. Ceratet är desutom väldigt drygt eftersom hylsan innehåller hela 17ml, ett standardcerat är oftast på 4.5ml. Priset är lågt med tanke på hur mycket produkt man faktiskt får för pengarna, cirka 120kr går ceratet loss på.

    Det finns även en variant med god jordgubbssmak. Den innehåller altså samma koncentration lavendel men är smaksatt av riktiga jordgubbar, den har altså ingen konstgjord, kemisk jordgubbsmak. Jag brukar köpa en av varje för jordgubbsvarianten är trevligare på läpparna medans jag hellre använder ceratet utan jordgubb på myggbetten.


    Betyg: Helt klart 5+ /5 på myggbett. Som vanligt läppgunk blir det 4/5 eftersom den saknar lyxfaktor.

    Goldwell Sun Reflects



    Jag har tidigare skrivit om Goldwell Sun reflects. Igår tvättade jag håret med  Hair & Bodyshampo. Sedan hade jag i hårinpackningen i håret. Efter det sprayade jag igenom håret med liveinsprayen, fönade det och hade i hårgelen med shimmer i. Altså jag tror aldrig mitt hår vart så fint och doftat så gott. Riktigt sommrigt hår!

    Depottade Mus-skuggor



    Singelögonskuggor tar ju väldigt mycket plats i sminkväskan, speciellt makeupstores. Men för en vecka sedan depottade jag åtta av mina  makeupstoreskuggor. Jag sparde en higligthskugga eftersom jag använder den dagligen så jag tror det är behändigast att ha den kvar i sin pot. Men nu när jag åker ner till Stockholm nästa gång ska jag köpa FACE Stockholms pro paletter för de depottade skuggorna ska passa i dem. Jag återkommer med resultatet.

    Clinique touch blush


    Clinique touch blush är ett rouge i härlig moussekonsistens. Jag har aldrig riktigt kommit överrens med vanliga puderrouge men denhär gillar jag.  Tillsammans med min rouge/higligtherpalett från Sebastian Trucco är Touch blush en riktig rouge-hit hemma hos mig. (Truccopaletten kan jag föresten visa er någon annan dag)

    Touch blush är en härlig högpigmenterad mousse som är lätt att applicera på kinderna eftersom produkten är väldigt dryg är det lätt att ta lite förmycket. Men det går lätt att fixa till med en ren bomullsrondell. Oftast använder jag min foundationpensel från Lancôme för att applicera produkten. Men bäst resultat, men kanske inte det mest hygieniska, får du genom att bara anväda fingertopparna. 230kr kostar den och jag köpte min på åhlens.

    Carmex

    C0201


    Carmex är helt klart en av mina favoriter på läpparna. Känns mjuk och behagling på läpparna, gör kanske inga under med läpparna man den är billig. 29kr kostar en tub, finns på Willys.

    Natuderm Fotbalsam



    Idag tänkte jag avslöja för er att Natuderms Fotbalsam har blivit en riktig favorit hemma hos mig. Jag fick hem tuben i maj någon gång, och sedan dess har jag vart fast. Ingen annan fotkräm duger åt mina kräsna fötter längre...

    Fotbalsamet känns som en lite fylligare lotion. Den sjunker in i huden snabbt och återfuktar vädligt bra utan att vara kladdig och den känns skönt svalkande på foten. Balsamet luktar härligt av pepparmint och är väldigt drygt, jag har mer än halva tuben kvar efter två månaders regelbunden användning.

    Jag kommer absolut köpa ett nytt exemplar av produkten såfort den tar slut. En ny efter det också för det här är en sådan produkt jag aldrig vill vara utan. 69kr kostar 150ml fotbalsam på coop, det är där smärtgränsen för fotkräm ligger...

     Det enda negativa jag kan komma på är den tråkiga tuben, men med tanke på innehållet överlever jag. 5/5 blir betyget.

    Saker jag vill ha i mitt badrum ur senaste Ikea-katalogen


    LILLHOLMEN
    Avfallshink 139kr
    Hållare till bomullspads 49kr
    Hållare till accessoarer 129kr

    BRUNKRISSLA
    Handduk 59kr

    SACHAJUAN Scalp Shampoo



    Nu har jag använt SACHAJUAN Scalp Shampoo i ett par månader och det börjar kännas som att det är dags för recension. Såhär skriver SACHAJUAN om shampot på sin hemsida:

    "Speciellt shampo med Piroctone Olamine och Climbazole som motverkar mjäll och klåda. Rosmarinolja, menthol, salicylsyra och ingefärsextrakt lugnar irriterad hårbotten. Bibehåller fuktighetsbalansen i hår och hårbotten. Gör håret rent och fräscht.
    Bruksanvisning: Massera in i vått hår. Låt verka i 1-2 minuter. Skölj väl. Avsluta med SACHAJUAN Conditioner."

    Mitt hår är rena pinan. Det blir väldigt lätt tovigt och slitet så jag måste använda vårdande hårpodukter och  klippa mig ofta. Min hårbotten är riktigt hemsk, den är torr, kännslig svider och fjällar(det är inte mjäll) såfort den får en hårprodukt den inte gillar.

    Jag gillar det här shampot. Det doftar friskt av menthol och löddrar bra. Lätt att skölja ur och håret känns riktigt rent och fräscht efter användning. Min hårbotten fjällar inte det minsta av schampot men jag kan inte hålla med om att det motverkar klåda på mig iallafall för visst kan det klia när jag nyss använd shampot, men det lägger sig efter en stund så det kan jag stå ut med. Shampot är väldigt drygt. Jag tvättar håret rätt ofta och det är mer än hälften kvar i min flaska och då har jag använt den i mer än två månader.

    Jag letar fortfarande efter det ultimata shampot för mitt hår. Men jag är väldigt nöjd med SACHAJUAN Scalp därför får den betyget 4/5 av mig.

    Finns att köpa lite här och var, tex åhlens. Kostar cirka 120kr.

    Nivea Natural Beauty Dagcreme


    Den här krämen räddar mig i sommar. De dagar då foundation känns för tungt men jag vill ändå ha något som får min hy att se fräch ut. Då är Natural beauty dagcreme helt perfekt. Det är en väldigt väldoftande, lyxig kräm som innehåller mangomjölk som synbart jämnar ut ojämnheter och silkesprotein som smälter på huden och ger en naturlig och jämn utstrålning. Krämen jämnar ut hudtonen väldigt bra och väcker livlös hud, men har jag finnar eller annat döljer jag dem med concealer. Krämen fungerar även bra som underlag åt foundation. Då får huden mer lyster och den får hela makeupen att se mer naturlig ut. Krämen innehåller heller ingen mineralolja, vilket jag tycker är bra. 
    Jag saknar spf men krämen innehåller ett UVA/UVb filter vilket ska skydda huden mot solens strålar men jag rekomenderar ändå ytterligare en kräm som innehåller minst spf 30 för att vara på den säkra sidan.

    125kr kostar den och den finns bland annat på Lindex och Kicks men den går att köpa betydligt billigare på tex ICA maxi så jag föreslår att ni kikar in där.;) I samma serie finns även en ögonkräm och en ansiktspeeling som jag testar och förhoppningsvis dyker recensioner på dessa upp här på bloggen inom kort.

    Betyg: 5/5 eftersom detta är en favorit hemma hos mig i sommar.

    RSS 2.0