Hårborttagning i ansiktet

Ungefär två gånger i veckan ställer jag mig vid spegeln för att noppa ögonbrynen samt vaxa överläppen. Tidigare har jag gjort det på salong men det är ganska bekvämt att fixa det själv i lugn och ro vid badrumsspegeln, och resultatet blir nästan exakt det samma som vid salongsbehandling. Jag har med tiden samlat på mig en del erfarenheter kring detta som jag självklart delar med mig till er.

Överläpp
Här använder jag antingen veet´s hårborttagningsvax till ansiktet på tub eller färdiga vaxremsor. Vaxremsorna ger bäst resultat och är klara att användas direkt, kan även vara  lite klumpiga att komma åt med. Testa gärna att klippa sönder remsorna. För mig brukar två remsor räcka till överläppen. Jag får alltid plitor av våtservetterna med olja på som följer med i paketet, testa gärna att använda en oljebaserad makeupremover till att lösa upp vaxrester, till expempel Cliniderm velvety smooth cleansing oil. Vaxet på tub är lättare att använda med percision, dock krävs att tuben värms innan användning. Tänk på att dra remsan i motsatt riktning till hur håret växer. För att lugna huden efter behandlingen passar Avene Thermal Water perfekt att spraya över huden. Använd gärna en mild ansiktspeeling ett dygn före vaxningsbehandlingen för att ta bort döda hudceller.

Ögonbryn
Jag brukar börja med att vaxa mellan ögonbrynen för att verkligen få bort alla småhår som annars irriterar mig. Sedan noppar jag till formen med en pincett, min favoritpincett kommer från Virty. En ögonbrynskam är ett perfekt verktyg att ta till hjälp vid noppning. Ett tips är att gå på salong och få ett proffs att vaxa eller noppa fram en form som passar just dig, sedan är det enkelt att bara hålla efter med pincetten hemma.


1. Avéne thermalvatten, 95kr Kronans Droghandel. 2. Cliniderm Velvetly Smooth rengöringsolja, 85kr Kronans droghandel. 3. Cliniderm Dual action, peeling med AHA och fuktmask i ett, 99kr Kronans droghandel. 4. Veet vaxremsor, 20remsor, 80kr Kicks. 5. Veet ansiktsvax på tub, 25+ behandlingar, 140kr Kicks. 6. Vitry Pincett, 98kr Kicks.  

Kommentarer
Postat av: Filippa

Vad bra att du tipsar om hårborttagnings produker,man går ju helst på salong för noppning och vaxning men iband hinner man ju inte.Tex kl 22.00 på kvällen så kommer man på att överläppen måste vaxas.Då är det bra att kunna göra det hemma!

2010-04-06 @ 11:39:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0