Recension; Clinique All About Eyes

Clinique All About Eyes
 
Idag hade jag tänkt recensera en produkt som föjt mig i så många år. Jag mins första gången jag smörje mig med All about eyes när jag var 17år. Jag förstod inte storheten då, jag förstod faktiskt inte vitsen med ögonkräm alls på den tiden. Det är först efter 25 jag insåg att en ögonkräm faktiskt kan vara användbar och värd mödan ett extra steg i hudvårdsrutinen innebär. 
 
Min hud kring örongen är normal. Jag har inga direkta rynkor eller ålderstäcken. Däremot kan jag känna att jag får mörka ringar under ögonen om jag sover dåligt. Under vinterhalvåret kan jag också få små torrhetsrynkor.
 
All about eyes är en lätt, doftfri kräm, lite åt gelehållet som kommer i en burk. Jag hade älskat den mer om den kom i tub, eller ännu bättre pumpflaska för det spar tid på morgonen men så ser verkligheten inte ut. Jag har bacillskräck och klarar inte av att stoppa fingrarna i burken. Därför skedar jag alltid upp lagom med en liten spatel. Lagom mängd är inte mycket, detta är en dryg ögonkräm som räcker länge. Hur länge tycker jag är svårt att säga, men lita på mig när jag säger att den är dryg. Jag smöjrer inte in krämen utan duttar med mjuka fingertoppar runt om ögat. Jag har fått förklarat för mig av Cliniques hudterapeuter att ögonkrämen sedan "vandrar" dit den behövs och så verkar det vara. För jag har aldrig upplevt att mina ögonlock är torra eller i behov att smörjas. 
 
Jag upplever krämen som återfuktande (tar därför bort mina eventuella torrhetsrynkor) och jag tycker den har viss eftekt på mina mörka ringar. Dock försvinner dem inte helt men det har jag aldrig varit med om att en ögonkräm gör. För att få bort dem är det en bra concealer som gäller! I produktbeskrivningen står det att den ska hjälpa till att hålla ögonmakeupen på plats, men det är inget jag tycker den gör. Jag tycker det behövs en kompletterande ögonprimer. Jag gillar att den är parfymfri, jag gillar milda produkter på den tunna huden kring ögonen.
 
För att summera gillar jag verkligen själva krämen eftersom jag använt den från och till i över tio år. Jag kommer köpa den igen men vet inte riktigt när eftersom jag har ett par ögonkrämer som står på kö, bl.a. Cliniques nya pep-start. Hade all about eyes kommit i tub hade den helt klart varit värd betyget 5/5. Så länge du inte behöver jobba med antirynk kan jag rekomendera denna varmt. 
 
Pris: 360kr/15ml
Betg: 4/5
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0